Как да намерите своя стил в 8 стъпки ?

Как да намерите своя стил в 8 стъпки ?

9 ноември 2021
  • Сподели:

 

Какво всъщност е стилът?

 

Повечето ще споделят, че това е начинът по който се обличаме, други ще добавят и излъчването, което имаме докато носим тоалетите си.

Всичко е истина, но няма да бъде цялата, докато не се прибави и нужната подправка - да изразява нашата личност и нашето усещане за нас самите.

 

"Стилът е да знаеш кой си, какво искаш да кажеш и да не ти пука" - Гор Видал

 

 Личният стил е тази увереност, която ти позволява да бъдеш и изразяваш свободно себе си и да си позволяваш лукса да не робуваш сляпо на модни тенденции или мнението на другите.

 Личният стил е баланс между облекло и аксесоари като продължение на собствената ни личност. Начин на изразяване на нашата индивидуалност, креативност, темперамент, но по един уверен и неповторим начин.

 Ясно е, че стилът има много общо с увереността и това да знаем кой сме и как го заявяваме.

 

"Стил" е израз на индивидуализъм, смесен с харизма. Модата е нещо, което идва след стила" - Джон Феърчайлд

 

 

Как да намерим нашия стил.

 

Затова, ако още не си наясно кой е твоят стил:

 

1.Вгледай се в себе си.

  Вземи лист и химикал и опиши себе си като характер, нещата които харесваш, които те карат да се чувстваш добре и да сияеш, нещата които ти носят радост, когато ги вършиш, типа хора с които обичаш да общуваш...

  Списъкът не е изчерпателен, защото всичко е индивидуално, но едно е сигурно - ще погледнеш по един по-задълбочен начин и ще усетиш личноста скрита зад навиците, ще откриеш всичко което досега ти е убягвало, заглушавал си или потискал. Въпросът не е в това как се  чувстваш в момента. Стигни много навътре, до тази истинска част, която копнее да се покаже и заяви.

 

2.Опознай тялото си.

  Честно и най-вече без отхвърляне отбележи както нещата, които ти харесват, така и недостатъците, които не искаш никой да вижда.

  Насочи цялата си енергия в това да подчертаеш всички черти и части от тялото, които харесваш. Ако познаваш добре формата на тялото си и своите силни и слаби страни, може да си купиш правилните дрехи и аксесоари, за да ги подчертаеш.

  Вече ще можеш по-лесно да съдадеш желания силует. Грешно се съсредоточаваме само във височината и килограмите, но ние обличаме не тях, а формата на тялото търсейки да придадем определен силует. Познаването на формата на нашето тяло, ще ни позволи най-правилно да преценим какво му подхожда и какво-не.

  Не се ограничавай просто до това кое ти харесва като стил, кройка, а най-вече обърни внимание дали се чувстваш комфортно и удобно облечен точно с тези дрехи и аксесоари, които притежаваш в момента. Чувстваш ли се уверен облечен по този начин?

3.Разгледай различни стилове.

 

Различни модни стилове

 

 

  Ако още не можеш да определиш своя стил, отдели време да проучиш различни модни стилове. Виж кой ще те привлече, дали се припознаваш в него. Ако имаш любим моден идол, проучи стила му и разбери с какво се разпознаваш в него.

 

4.Разбери кои цветове те привличат, вдъхновяват, какво настроение ти носят.

  Ако не използваш много цветове, започни да експериментираш по малко, като добавяш нови и различни цветове чрез аксесоарите, за да провериш как ще те накара това да се почувстваш. Рискувай и бъди смел.

 

5.Анализирай как, защо и какво купуваш.

  Това много ясно ще ти покаже какво стои зад импулса ти за пазаруване. Бъди наясно дали пазаруваш, защото нещо е на разпродажба, модерно е или защото отговаря на твоя стил.

  Увери се, че всичко което купуваш ти става и не прави компромиси само защото е много красиво, пасва на стила ти и е на изгодна цена. Всичко което не ти става, никога няма да ти стои добре. Така, че внимавай с разпродажбите и купувай само това което наистина ти харесва, стои ти добре и отговаря на стила ти.

 

6.Следвай модните тенденции само ако отговарят на стила ти.

  Истинският стил не следва сляпо модните тенденции, защото лесно можеш от модна икона да се превърнеш в модна карикатура. Въпреки, че е хубаво да добавяме модни парчета всеки сезон, трябва стриктно да се придържаме към тези тенденции, които ни подхождат, открояват нашия стил и подчертават по перфектен начин фигурата ни.

  Ако попаднеш на находки от минали колекции или можеш да дадеш нов живот на секънд хенд облекла, които ти подхождат и пасват на стила ти, не се колебай. Не забравяй модата следва стила, а не обратното.

 

7.Разгледай критично гардероба си.

 

Почисти гардероба си

 

  Когато започнеш да отделяш това, което обичаш да носиш от това, което просто заема място в гардероба ти, ще получиш повече яснота какъв е твоят предпочитан и любим стил.

  Освободи се от всичко което не носиш. Може да са страхотни и скъпи парчета, но ако не изразяват твоята личност и фигура, ако не създават силуета, който търсиш, няма да изглеждаш стилно в тях. Дори да са много модерни в момента, ако не отговарят на твоята фигура не си струва да ги имаш в гардероба си. 

 

8.Убеди се, че разполагаш с основните неща, за да изградиш своя стил.

  Ако чрез всичко изброено по-горе си получил по-ясна представа какво харесваш и какво ти подхожда, трябва да определиш дали разполагаш с всичко необходимо около което да разгърнеш своя индивидуален стил. Определи всички основни елементи от първа необходимост с които ще си гарантираш неповторима визия.

  Често това дори не са самите облекла, а аксесоарите, защото точно чрез тях ще направиш своя стил изключителен и креативен.

  Смеси смело различни марки от висок и нисък клас. Създай нещо уникално и строго индивидуално.

  Никога не е било по-лесно да откриваш изгодни маркови находки, за да си позволиш радикална промяна. Това е и нашето мото и  вдъхновение във https://fashionmax.bg/  Аксесоарите са не само по-лесни за смяна, но и благодарение на тях ще можеш да проявиш повече креативност и изобретателност. Избери чифт маркови обувки или перфектната чанта за твоя стил. Избери си няколко основни аксесоара и облекла,около които да завъртиш и разгърнеш своя стил.

  Избирай неща които подчертават твоята уникалност и неповторимост. Ако разбираш добре стила си, няма да е необходимо да разполагаш с много обувки или чанти. Акцентирай върху нещата, които да станат основна част от твоя характерен стил. И се развихри.

 

 

Моят стил

 

   Изграждането на стил е форма на изразяване. Свързано е както с познаването, така и със знанието, какво искаме да изобразим и предадем от себе си. И ако има увереност в това, то мнението на другите няма никакво значение.

Не следвай сляпо модни тенденции, бъди верен на стила си.

Защото всички имаме недостатъци във фигурите си. Но и всички имаме стил.

Просто някои още не са го открили или усъвършенствали.

 

                                                                                                      От екипа на fashionmax.bg

                                                                                                      Снимки: pixabay.com