РАЗМЕРИ МЪЖЕ

РАЗМЕРИ МЪЖЕ

Върху този манекен сме снимали всички наши мъжки дрехи.

РАЗМЕРИ НА МЪЖКИ РИЗИ СПОРЕД ОБИКОЛКАТА НА ВРАТА:

 

Най-разпространеното оразмеряване на ризи е според обиколката на врата. В България, както в континентална Европа, тя се измерва в сантиметри. Размерът се снема в най - широката част на врата, на нивото на адамовата ябълка. Препоръчваме да вземете риза с 0,5 до 1,0 сантиметър повече от реалната обиколка на врата. Например, ако обиколката ви е 40 см трябва да си поръчате риза размер 41. Размерът на яката е в закопчано състояние.

Много хора имат ризи само с буквен размер, популярен в САЩ, който не е толкова точен, колкото европейския. За да улесним определянето на размера в сантиметри, сме се опитали да съпоставим буквените US размери със сантиметровите EU размери. Моля, имайте предвид, че най-точният начин да определите размера си, е да снемете всяка една от мерките описани в таблицата и да ги съпоставите със стойностите вписани в нея.

РАЗМЕР НА РИЗИТЕ СПОРЕД ГРЪДНАТА ОБИКОЛКА:

 

Ние измерваме подмишницата само на лицевата част на ризата. За да получите гръдната обиколка умножете посочения размер по 2. Размерът на гръдната обиколка се взима в най-широката част на гръдния кош, точно под мишниците на нивото на самите гърди. Отпуснете добре раменете и гърба си. Внимателно измерете обиколката си и намерете съответстващият размер риза в таблицата. Ред "гръдна обиколка" показва обобщената средна стойност на която отговаря EU размера. Редът "допустими граници" показва от колко до колко сантиметра трябва да е вашата обиколка, за да може да се определите в съответния размер. Редът "гръдна обиколка на риза" показва колко е широка закопчаната риза в областта на гърдите за всяка една от трите кройки. Според вашето желание за удобство при носене на ризата може да подберете съответния размер и кройка.